Lesmills Bodypump

BODYPUMP - Renodlat styrketräningspass där du tränar alla de stora muskelgrupperna till peppande musik. Du använder en skivstång och individuellt anpassade vikter. Eftersom övningarna repeteras många gånger och vikterna är små så testas det ofta muskeluthållighet och mjölksyra. Bodypump är ett enkelt och effektivt sätt att bygga upp en funktionell styrka och muskelkondition. Ett LesMills program


BoxMix FortGjort

BOXMIX FORTGJORT - Vem kunde ana att det är så kul att skuggboxas och dessutom få en riktig genomkörare för konditionen och bra uthållighet? FortGjort Box Mix är träningspasset som ger mersmak och träningsvärk från topp till tå. En pulshöjande träningsstund med mycket träning för överkroppen. 25 minuter senare är du ordentligt svettig, mör och glad, men längtar redan till nästa gång - Box Mix ger mersmak!


Skivstång FortGjort

SKIVSTÅNG FORTGJORT - Träning med skivstång är både roligt och ger mycket bra uthållighetsträning. Under passet utför du traditionella skivstångs-övningar till peppande musik. Du tränar efter egen förmåga och väljer själv hur mycket vikt du vill ha på din skivstång. Hela kroppen får en tidseffektiv genomkörare.


Step N

STEP N - Step N är ett roligt och fartfyllt pass där du tränar både kondition och koordination. Fler olika stegkombinationer på en step-bräda i takt till härlig musik. Efter passet kommer leendet vara stort, benen trötta och kläderna svettiga.


Step Styrka FortGjort

STEP STYRKA - Här får du mycket träning på kort tid. FortGjort Step Styrka bjuder på effektiv intervallträning som ger både styrka och kondition. Enkla och roliga steg på en steplåda varvas med styrkeövningar med fokus på ben och säte. Längtar du efter starkare ben, rumpa och bättre flås, här har du din grej.


Step Glädje FortGjort

STEP GLÄDJE FORTGJORT - Visste du att träning upp och ner på en steplåda är väldigt effektivt och vansinnigt roligt?
FortGjort StepGlädje (fd. Step Mix) bjuder på enkel och följsam konditionsträning som ger bra flås. En dos av “hjärngympa” kan förekomma då varannan låt är mer dansant och sätter en kul prägel på det hela.
25 minuter pulshöjande stepträning med touch av dansanta inslag!


Funktionell Träning FortGjort

FUNKTIONELL TRÄNING FORTGJORT - Vill du träna en aktivitet som har "allt" då ska du välja FortGjort Funktionell Träning. Kondition, styrka, balans och rörlighet som ger dig en funktionell kropp och som du kan utnyttja i vardagen. En träningsaktivitet som ger dig komplett träning på 25 minuter.


MultiTräning FortGjort

MULTITRÄNING FORTGJORT - Är du på humör för något utmanande, inte svårt men svettigt, välj FortGjort Multi Träning du kommer inte ångra dig! Multiträning består av kondition- och styrkeövningar där du kan utmana dig själv efter din egen kapacitet varje gång. En liten serie av enkla och effektiva övningar eller rörelser upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny serie. En träningsform med mycket endorfiner och jäklar anamma!


Pilates/PilatesMix/Pilates Boll

PILATES/PILATES MIX - Pilatesövningarna sträcker bålmusklerna, gör dem uthålliga och spänstiga. Pilates ger en bättre kroppshållning, smidighet och balans samtidigt som man sträcker ut musklerna och får en smidig kropp. Mycket fokus på andning och powerhouse. Pilates Mix: Hela kroppen sätts i arbete med olika övningar som utmanar din balans och styrka i bålen. Vid visa pass använder vi vikter, bollar för att förstärka effekten av träningen.


Dansa Samba/Safro/Afro/Glädje FortGjort

  • DANSA ZAMBA FORTGJORT - FortGjort Dansa Zamba är otroligt medryckande, det går liksom inte att stå still till de latinamerikanska rytmerna. Musiken förflyttar dig till varmare breddgrader och det är fritt fram att släppa loss höfterna. Dansa Zamba är en träningsstund fylld av glädje och energi!
  • DANSA AFRO FORTGJORT - I Dansa Afro får du njuta av stora härliga rörelser som är inspirerade av afrikansk dans och musik, i modern tappning. Massor av träning och en enorm rörelseglädje symboliserar Dansa Afro. Här finns inget rätt eller fel, blunda och njut!
  • DANSGLÄDJE FORTGJORT - FortGjort DansGlädje är för dig som gillar att rör dig och dansa loss till de bästa danslåtarna. Här varvas nya med gamla låtar, en skön mix av favoriter. Musiken är i centrum och dess karaktär sätter prägel på dansrörelserna. Det är högt i takt och härlig stämning på golvet!
  • DANSA ZAFRO FORTGJORT - En dansklass fylld med glädje, humor och positiva känslor. Med bekväma och kreativa danssteg hänger du enkelt med under 25 minuter och slutar när det är som bäst. I Dansa Zafro möts FortGjorts två favoritdanspass, Dansa Zamba och Dansa Afro. Denna kombination är oslagbar och ger så mycket dansunderhållning och energi, det går inte att stå still. Har du funderat på att börja dansa eller har svårt att välja är detta dansklassen för dig - hundra procent danskärlek utlovas. I vår värld stavas dansglädje Dansa Zafro, välkommen du också.

Dance/Dance Aerobics

  • DANCE - Ett danspass där du får ett roligt och intensivt pass med blandade influenser från olika typer av danser. Passet är riktat för alla åldersgrupper oavsett dansbakgrund. Massor av dans- och träningsglädje fyller salen
  • DANCE AEROBICS - Dance Aerobic ger både kroppen och hjärnan en paus från vardagen. Under 25 minuter är du fullt fokuserad på nästa danssteg och känner energin som dansen och gemenskapen ger. Helt enkelt en underbar stund tillsammans med alla andra i salen.

Cross

CROSS - Crossfitinspirerad effektiv intervallträning i högt tempo som tränar både kondition och styrka. Passet varieras med allt från 20 sekunders intervaller till 3 min långa intervallövningar. Funktionella övningar med både lösa vikter, TRX-band, skivstång, stepbräda och den egna kroppsvikten


Mage/rygg FortFjort

MAGE & RYGG FORTGJORT - Vem har inte användning och nytta av en stark mage och rygg? En stark hållning är A och O för att kroppen ska må bra i vardagen. Stärker mittpartiet på kroppen genom övningar för magen och ryggen och du väljer själv om du vill göra det lättare eller tyngre alternativet på övningarna – utgå alltid efter din förmåga och dagsform.


Core

CORE - I corepass tränar du kärnan av kroppen, dvs mage, rygg och bäcken. Fokus ligger på stabilitet, styrka och viktöverföring. Med god bålstabilitet får man bra stöd för armar och ben när de utsätts för påfrestning och belastning. En bra grundträning som hjälper andra träningsaktiviteter såsom löpning och golf. Men även ett pass som kan hjälpa dig att få magen du drömmer om.


Cirkelträning

CIRKELTRÄNING - Stationsträning med olika variationer beroende på vem som kör passet. Den gemensamma nämnaren är att vi försöker skapa övningar som innefattar hela kroppen. Ett pulshöjande pass som kan anpassas efter egen förmåga med både konditions och styrkeövningar. Ett skönt intervallpass som kör igenom hela kroppen.


H.I.T

HIT - HIT är ett pass med hög och tuff intensitet rakt igenom där du känner igen moment både från klassisk fysträning till hårda intervallpass. Alla dina fysiska kvaliteter utmanas. Betoningen ligger på uthållighet inom styrka och kondition, spänst, explosivitet och snabbhet.


PulsJympa FortGjort

PULSJYMPA FORTGJORT - FortGjort Puls Jympa är ett fantastiskt roligt och svettigt sätt att öka eller bibehålla kondition på. Dessutom får du även en högre förbränning i kroppen av de pulshöjande rörelserna och övningarna. Puls Jympa har en släng av enkla aerobic-övningar och är lika enkelt som traditionell gympa med en kreativ touch. Gillar du träning med mycket fart så har du hittat


PulsTräning FortGjort

PULSTRÄNING FORTGJORT - Låt oss få presentera FortGjortPulsTräning, ett galet bra sätt att bättra på din kondition. Tufft om du bestämmer dig för det, men du väljer! Pulsträning består av övningar och rörelser för att förbättra/bibehålla din kondition och syreupptagningsförmåga. Detta kommer också att medföra en ökad förbränning i din kropp. Här arbetar du i tidsbestämda intervaller och utefter egen hastighet i övningarna och egen nivå. Vissa intervall är längre och andra så korta som 20 sekunder. Varje intervall består av enkla och effektiva övningar eller rörelser och de ska upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny övning/rörelse. En träningsform med mycket puls och massor av energi!


SOMA MOVE

SOMA MOVE är en unik helkroppsträning utan redskap som sker barfota på en yogamatta. Under 45 minuter flödar du genom 4-6 förbestämda mönster av rörelser som upprepas i flera repetitioner tills svetten lackar. Träningen förbättrar både mobilitet och styrka och stimulerar till en kropp i balans och ett sinne i närvaro. Med suggestiv och kraftfull musik (utan takt att följa) och en individuell anpassning, är SOMA MOVE en belönande träningsupplevelse! De som deltar uttrycker att de ”hittat hem”, ”får allt i denna träning” , ”känner sig naturliga och smidiga”, ”får mindre ont” och ” upplever SOMA MOVE som något unikt och olikt allt annat”. Instruktören är utbildad, examinerad och licenserad och får regelbundet nya uppdaterade program att följa.

Kolla HÄR om du vill se Soma Move på Youtube

Konceptet är svenskt och utformat av en sjukgymnasten, fascia- och mobilty experten Linus Johansson och den holistiska tränaren, yogaläraren och dansaren Cecilia Gustafsson. SOMA MOVE har fått stor positiv respons i media såsom Fitness Magazine, Aftonbladet, Dagens Industri, Yoga för dig, samt otaliga bloggar och event.

 

SOMA MIND är en 30-60 minuters praktik på yogamatta i en lugn atmosfär, med enkla, stilla stretchpositioner. Instruktören guidar andning, avspänning och fokus på ett konkret och lugnande sätt. Praktiken förbättrar balansen i nerv - och hormonsystemet och stimulerar till djupare andning, bättre cirkulation och en känsla av lugn och trygghet. Instruktören är en tidigare utbildad och licensierad SOMA MOVE instruktör som fått extrautbildning i SOMA MIND och löpande uppdaterade program att följa.