Gruppträning

Gruppträning är underbar träning tillsammans med andra och alla våra gruppträningar är instruktörsledda. Här nedan följer korta beskrivningar på alla passen. (Med reservation för att pass tillkommer eller pausas) Hör av er till oss om du undrar något men bäst är att alltid testa ett pass och bilda sig en egen uppfattning.

PRAMA - FRAMTIDENS TRÄNING ÄR HÄR

 • ACTIVE - Designad för människor som är vana vid en mer stillasittande livsstil och som vill njuta av fysisk aktivitet precis som alla andra. PRAMA ACTIVE förstärker sociala relationer samtidigt som det bidrar till att upprätthålla en hälsosam livsstil. Här har du övningar och musik med fokus på rörlighet och härlig stämning. PRAMA ACTIVE, med sina övningar som anpassar sig till de olika fysiska förhållandena hos deltagaren, är det perfekta valet för nykomlingar och ett bra alternativ för dem som inte har tränat på länge för att hjälpa till att återgå till fysisk aktivitet.
 • ENERGY - är ett högintensivt kardiovaskulärt cirkelprogram som syftar till att förbättra det allmänna fysiska tillståndet med funktionella rörelser samtidigt som kaloriförbränningen maximeras.
  - Hög kaloriförbränning
  - HIIT & funktionell träning
  - Oändligt kul
  - Alla konditionsnivåer
  Det är ingångsnivån till PRAMA, tack vare sin mångsidighet och anpassningsförmåga. Använder kroppsvikt och viss funktionell utrustning. PRAMA ENERGY är det bästa alternativet för alla
  fitness nivåer. De som är erfarna kommer att arbeta över 80% av HRM och känner den höga intensiteten; de som är nybörjare kommer att förbättra sitt fysiska tillstånd utan risker. Energy är annorlunda tack vare sin blandning av roliga och interaktiva övningar, integrerad gamification och användning av teknik för att omvandla träningen till ett spel.

 • STRONG - En högintensiv, uppslukande styrketräning, där vi ser en ackumulerad muskel spänning för att uppnå bästa estetiska resultat. Perfekt för dem som vill förbättra sin fysik och se bättre muskel definition utan att behöva spendera timmar i vikt rummet.
  - Muskelvinst
  - Teknikförbättring
  - Helkroppsträning
  - Muskeltoning
  PRAMA STRONG arbetar i serie för att erbjuda högkvalitativ muskelträning över alla huvudmuskelgrupper i varje session. Tack vare denna metod når användaren muskeltrötthet och erhåller därför maximala fördelar på kortast möjliga tid.
  Varje användare arbetar med individuell utrustning, så det är enkelt att anpassa övningarna till alla träningsnivåer. PRAMA STRONG erbjuder en intensiv styrketräning med lite utrustning och inga maskiner.

 • ATHLETIC - Athletic är en högpresterande träning, utformad för att förbättra kraft, snabbhet, smidighet, och funktionella rörelser. Deltagarna erbjuds den perfekta träningen som ökar styrkan och maximerar atletiska förmågor.
  - Komplexa styrkeövningar
  - Samordning & hastighet
  -
  Plyometriskt arbete
  - Fysisk prestation
  ATHLETIC syftar till att förbättra prestanda i en funktionell miljö, med hjälp av dynamiska och explosiva rörelser och högintensiva styrkeövningar. Det är en träning som erbjuder fördelar som förbättrad styrka och kardiovaskulära kapaciteter samtidigt som användarna strävar efter att ge sitt allt.
  ATHLETIC är det perfekta programmet för dig som vill ge allt i varje träningspass och har tidigare träningserfarenhet. Med kombinerade rörelser och varierande sessioner, kommer ATHLETIC förbättra sin prestation på bara några sessioner.

 • FLOW - Detta program kompletterar resten av PRAMA-programmen samtidigt som det erbjuder en "Body Mind"-upplevelse för dina medlemmar. FLOW är en kombination av Yoga, Pilates, och rörlighet som syftar till att förbättra flexibilitet, stabilitet och styrka alla samtidigt minska stress och spänningar.
  Yoga grundläggande rörelser
  Förbättring av flexibiliteten
  Stabilitet & rörlighet
  Kärna styrka
  PRAMA FLOW är den enda kretsträningsmetoden i
  fitnessbranschen som bygger på en kombination av kropp-själ-övningar. Denna träning är ett helhetsgrepp på de olika wellness-disciplinerna, inklusive Yoga, Pilates, Tai-Chi, och återställande rörlighet.
  Sekvenserna och rörelserna anpassar sig till alla nivåer, vilket skapar en unik uppslukande upplevelse för kropp och själ, medan varje session avslutas med en välförtjänt stunds avkoppling.

 

YOGA

Ashtanga

En ledd klass där vi gör ställningar i ett lugnt tempo. Fokus ligger på andning och medveten närvaro (Mindfulness). Vi inleder med solhälsningar därefter några stående ställningar och slutligen nedvarvning. Passar alla. (När vi har längre pass kommer vi dela in Ashtanga i Ashtanga 1 och 2, samt halv och hel serie.)

Mysore Ashtanga

Här tränar du i eget tempo på samma ställningar som i den ledda klassen. Till slut lär du dig ordningen på ställningarna och blir då din egen. Vi kan kalla denna klass för tränar yoga. Individuell träning i grupp. Du behöver inte kunna någonting för att vara med. Ledaren guidar dig och du tränar på sekvenser i ditt tempo. Passar alla.

Yinyoga

Vi stannar en längre stund i olika ställningar. Du får en möjlighet att koppla av och samtidigt jobba med djupa andetag och stretch. Bindväven blir mera följsam. Spänningar släpper

Rehab yoga

Har du en skada som du behöver rehabilitera och är du ny i yogan, då passar detta pass dig. Vi jobbar lugnt igenom kroppen och har andningen i fokus.

Yoga (Hatha)

Mjuka fysiska rörelser i ett jämt flöde kombineras med andningsövning för att uppnå ett hållbart fysiskt och psykiskt välbefinnande.

Fördelar med yoga (Hatha)

 • Starkare och mer flexibel kropp
 • Mindre spänningar • Mental klarhet och ökad fokus
 • Kraft och inspiration
 • Bättre sömn
 • Bättre koncentration
 • Bättre balans

Mjuk yoga

 • Stillar kropp och sinne
 • Enkelt att utföra, passar alla
 • Mycket avslappnande
 • Minskar stress och oro
 • Bidrar till en större medveten närvaro
 • Ökar rörligheten i leder
 • Skapar ett inre lugn
 • Ökar flöde av energi och livskraft
 • anpassa positionerna efter dina egna förutsättningar. När du har långvarig stelhet och smärtproblematik i kroppen, känner dig trött, överstimulerad, har humörsvängningar, mycket tankar som snurrar, känner ett behov av att fylla på med energi och/eller har för mycket energi.

FortGjort Harmoni Kraft

(fd. Yoga Kraft) på traditionella och något mer fysiskt krävande yogainspirerade övningar. Vi arbetar i olika positioner och stannar i varje position för utmana kroppen. Alla övningar sker i lugnt tempo och vi strävar efter att skapa en avkopplande känsla.

FortGjort Harmoni Avspänning

(fd. Yoga Avspänning) är en aktivitet där du stannar i positioner en längre stund för att uppnå en avspänning både för musklerna och mentalt. Denna klass är som medicin för kroppens mest anspända muskler och samtidigt ger den utrymme för mental avkoppling. Vi befinner oss liggande eller sittande genom hela klassen och vi har hämtat inspiration av Yin Yoga.

SPINNING

Pulsbaserad spinning i olika ansträngningszoner. Allt från lågintensiva muskeluthållighetspas och återhämtningspass till högintensiva intervallpass, alla ledda av peppande och inspirerande instruktörer och häftig musik.

Zone 2, Zone 3, Zone 3½ och Sprint är zonebaserad spinning där Zone 2 har lägst genomsnittliga ansträningszon medans 3 och 3½ har högre tempo och intensitet.. Sprint är ett renodlat intervallpass. Zonevideo är landsvägsspinning via film på väggen. 

ÖVRIGA GRUPPTRÄNINGSPASS

 • BODYPUMP Renodlat styrketräningspass där du tränar alla de stora muskelgrupperna till peppande musik. Du använder en skivstång och individuellt anpassade vikter. Eftersom övningarna repeteras många gånger och vikterna är små så testas det ofta muskeluthållighet och mjölksyra. Bodypump är ett enkelt och effektivt sätt att bygga upp en funktionell styrka och muskelkondition. Ett LesMills program

 • BOXMIX FORTGJORT - Vem kunde ana att det är så kul att skuggboxas och dessutom få en riktig genomkörare för konditionen och bra uthållighet? FortGjort Box Mix är träningspasset som ger mersmak och träningsvärk från topp till tå. En pulshöjande träningsstund med mycket träning för överkroppen. 25 minuter senare är du ordentligt svettig, mör och glad, men längtar redan till nästa gång - Box Mix ger mersmak!

 • SKIVSTÅNG FORTGJORT - Träning med skivstång är både roligt och ger mycket bra uthållighetsträning. Under passet utför du traditionella skivstångs-övningar till peppande musik. Du tränar efter egen förmåga och väljer själv hur mycket vikt du vill ha på din skivstång. Hela kroppen får en tidseffektiv genomkörare.

 • STYRKA FORTGJORTSöker du enkel och effektiv muskelträning för kroppens större muskler, svaret heter FortGjort Styrka. Du använder din egen kropp som främsta redskap, vissa övningar kan utföras med gummiband och hantlar. Övningarna upprepas många gånger vilket ger bra flås (det tar vi inget extra för). Du kommer att känna dig härligt stark i hela kroppen efter passet!

 • STEP N - Step N är ett roligt och fartfyllt pass där du tränar både kondition och koordination. Fler olika stegkombinationer på en step-bräda i takt till härlig musik. Efter passet kommer leendet vara stort, benen trötta och kläderna svettiga.

 • STEP STYRKAHär får du mycket träning på kort tid. FortGjort Step Styrka bjuder på effektiv intervallträning som ger både styrka och kondition. Enkla och roliga steg på en steplåda varvas med styrkeövningar med fokus på ben och säte. Längtar du efter starkare ben, rumpa och bättre flås, här har du din grej.

 • STEP GLÄDJE FORTGJORTVisste du att träning upp och ner på en steplåda är väldigt effektivt och vansinnigt roligt?
  FortGjort StepGlädje (fd. Step Mix) bjuder på enkel och följsam konditionsträning som ger bra flås. En dos av “hjärngympa” kan förekomma då varannan låt är mer dansant och sätter en kul prägel på det hela.
  25 minuter pulshöjande stepträning med touch av dansanta inslag!

 • FUNKTIONELL TRÄNING FORTGJORTVill du träna en aktivitet som har "allt" då ska du välja FortGjort Funktionell Träning. Kondition, styrka, balans och rörlighet som ger dig en funktionell kropp och som du kan utnyttja i vardagen. En träningsaktivitet som ger dig komplett träning på 25 minuter.

 • MULTITRÄNING FORTGJORTÄr du på humör för något utmanande, inte svårt men svettigt, välj FortGjort Multi Träning du kommer inte ångra dig! Multiträning består av kondition- och styrkeövningar där du kan utmana dig själv efter din egen kapacitet varje gång. En liten serie av enkla och effektiva övningar eller rörelser upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny serie. En träningsform med mycket endorfiner och jäklar anamma!

 • PILATES/PILATES MIX - Pilatesövningarna sträcker bålmusklerna, gör dem uthålliga och spänstiga. Pilates ger en bättre kroppshållning, smidighet och balans samtidigt som man sträcker ut musklerna och får en smidig kropp. Mycket fokus på andning och powerhousePilates Mix: Hela kroppen sätts i arbete med olika övningar som utmanar din balans och styrka i bålen. Vid visa pass använder vi vikter, bollar för att förstärka effekten av träningen.

 • DANSA ZAMBA FORTGJORTFortGjort Dansa Zamba är otroligt medryckande, det går liksom inte att stå still till de latinamerikanska rytmerna. Musiken förflyttar dig till varmare breddgrader och det är fritt fram att släppa loss höfterna. Dansa Zamba är en träningsstund fylld av glädje och energi!

 • DANSA AFRO FORTGJORT - I Dansa Afro får du njuta av stora härliga rörelser som är inspirerade av afrikansk dans och musik, i modern tappning. Massor av träning och en enorm rörelseglädje symboliserar Dansa Afro. Här finns inget rätt eller fel, blunda och njut!

 • DANSGLÄDJE FORTGJORT - FortGjort DansGlädje är för dig som gillar att rör dig och dansa loss till de bästa danslåtarna. Här varvas nya med gamla låtar, en skön mix av favoriter. Musiken är i centrum och dess karaktär sätter prägel på dansrörelserna. Det är högt i takt och härlig stämning på golvet!

 • DANSA ZAFRO FORTGJORT - En dansklass fylld med glädje, humor och positiva känslor. Med bekväma och kreativa danssteg hänger du enkelt med under 25 minuter och slutar när det är som bäst. I Dansa Zafro möts FortGjorts två favoritdanspass, Dansa Zamba och Dansa Afro. Denna kombination är oslagbar och ger så mycket dansunderhållning och energi, det går inte att stå still. Har du funderat på att börja dansa eller har svårt att välja är detta dansklassen för dig - hundra procent danskärlek utlovas. I vår värld stavas dansglädje Dansa Zafro, välkommen du också.

 • DANCE - Ett danspass där du får ett roligt och intensivt pass med blandade influenser från olika typer av danser. Passet är riktat för alla åldersgrupper oavsett dansbakgrund. Massor av dans- och träningsglädje fyller salen

 • DANCE AEROBICS - Dance Aerobic ger både kroppen och hjärnan en paus från vardagen. Under 25 minuter är du fullt fokuserad på nästa danssteg och känner energin som dansen och gemenskapen ger. Helt enkelt en underbar stund tillsammans med alla andra i salen.

 • CROSS - Crossfitinspirerad effektiv intervallträning i högt tempo som tränar både kondition och styrka. Passet varieras med allt från 20 sekunders intervaller till 3 min långa intervallövningar. Funktionella övningar med både lösa vikter, TRX-band, skivstång, stepbräda och den egna kroppsvikten

 • RÖRLIGHETSTRÄNING FORTGJORTBehöver du bli och förbli mer smidig, testa vår storfavorit "Rörlighetsträning". Var och varannan person är stel och har ont på vissa partier på kropp pga. av för mycket stillasittande och enformig rörelse. Rörlighetsträning bygger på att vi varvar dynamiska/ funktionella rörelseserier, där fokus ligger på naturlig rörelse i kroppen, med traditionella stretchövningar. Rörlighetsträning är en tacksamt att utöva, det går fort att uppnå resultat.

 • MAGE & RYGG FORTGJORT - Vem har inte användning och nytta av en stark mage och rygg? En stark hållning är A och O för att kroppen ska må bra i vardagen. Stärker mittpartiet på kroppen genom övningar för magen och ryggen och du väljer själv om du vill göra det lättare eller tyngre alternativet på övningarna – utgå alltid efter din förmåga och dagsform.

 • BÅL & BALANS FORTGJORT - Söker du det optimala sättet att träna upp din balans på? Då ska du prova Bål & Balans där du dessutom får grymt bra bålträning. Med effektiva och roliga övningar kommer du öka din balans, bålstyrka och kroppskontroll. I Bål & Balans tränar alla deltagare i sitt eget tempo och efter egna förutsättningar.

 • CORE I corepass tränar du kärnan av kroppen, dvs mage, rygg och bäcken. Fokus ligger på stabilitet, styrka och viktöverföring. Med god bålstabilitet får man bra stöd för armar och ben när de utsätts för påfrestning och belastning. En bra grundträning som hjälper andra träningsaktiviteter såsom löpning och golf. Men även ett pass som kan hjälpa dig att få magen du drömmer om.

 • CIRKELTRÄNING - Stationsträning med olika variationer beroende på vem som kör passet. Den gemensamma nämnaren är att vi försöker skapa övningar som innefattar hela kroppen. Ett pulshöjande pass som kan anpassas efter egen förmåga med både konditions och styrkeövningar. Ett skönt intervallpass som kör igenom hela kroppen.

 • HITHIT är ett pass med hög och tuff intensitet rakt igenom där du känner igen moment både från klassisk fysträning till hårda intervallpass. Alla dina fysiska kvaliteter utmanas. Betoningen ligger på uthållighet inom styrka och kondition, spänst, explosivitet och snabbhet.

 • PULSJYMPA FORTGJORTFortGjort Puls Jympa är ett fantastiskt roligt och svettigt sätt att öka eller bibehålla kondition på. Dessutom får du även en högre förbränning i kroppen av de pulshöjande rörelserna och övningarna. Puls Jympa har en släng av enkla aerobic-övningar och är lika enkelt som traditionell gympa med en kreativ touch. Gillar du träning med mycket fart så har du hittat

 • PULSTRÄNING FORTGJORT Låt oss få presentera FortGjortPulsTräning, ett galet bra sätt att bättra på din kondition. Tufft om du bestämmer dig för det, men du väljer! Pulsträning består av övningar och rörelser för att förbättra/bibehålla din kondition och syreupptagningsförmåga. Detta kommer också att medföra en ökad förbränning i din kropp. Här arbetar du i tidsbestämda intervaller och utefter egen hastighet i övningarna och egen nivå. Vissa intervall är längre och andra så korta som 20 sekunder. Varje intervall består av enkla och effektiva övningar eller rörelser och de ska upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny övning/rörelse. En träningsform med mycket puls och massor av energi!