PRAMA - FRAMTIDENS TRÄNING

PRAMA är träningsupplevelsen där dansmattan möter gruppträningen!

Spanska företaget PRAMA levererar de interaktiva träningsplattorna och totalkonceptet som flera anläggningar i världens stora städer, såsom New York, Paris, Hong Kong, London satsat på och nu snart även Åhus.

Inga stakmaskiner, inga löpband, inga konditionscyklar, inga roddmaskiner. Det är mer som ett tv-spel än ett gym. I salen kombinerar våra peppande coacher träningsprogram med ljus och ljud i ett samspel för att ge ökad snabbhet, bättre spänst, smidigare kropp och ökad styrka. Golv- och väggplattor känner av dina rörelser och musiken lever ihop med ljuset, där du kommer kunna mäta och tävla för att nå nya mål i din träning.

Börja din resa med vägledning och en Personlig Hälsoplan och få reda på vad som ingår i ett medlemskap hos oss.

PRAMA är gruppträning och TEAM-training med inriktning på allt från styrka, snabbhet, smidighet och explosivitet. ENERGY, STRONG, ATHLETIC, FLOW, KIDS & FAMILY, ACTIVE  är våra inledande träningsprogram. Samtliga är 45 minuter långa och uppbyggda som stationsträning med en instruktör som guidar och peppar dig genom hela klassen. Du kommer hela tiden veta vilken station du skall träna på och hur övningen går till.

PRAMA är alltså ett helt nytt sätt att träna och till vissa delar ett helt nytt tänk om träning på Åhus Träningscenter.

HÄR kan du läsa mer om PRAMA på deras hemsida

PRAMA - de olika passen

ENERGY

PRAMA ENERGY är ett högintensivt kardiovaskulärt cirkelprogram som syftar till att förbättra det allmänna fysiska tillståndet med funktionella rörelser samtidigt som kaloriförbränningen maximeras.
- Hög kaloriförbränning
- HIIT & funktionell träning
- Oändligt kul
- Alla konditionsnivåer
Det är
ingångsnivån till PRAMA, tack vare sin mångsidighet och anpassningsförmåga. Använder kroppsvikt och viss funktionell utrustning. PRAMA ENERGY är det bästa alternativet för alla fitness nivåer. De som är erfarna kommer att arbeta över 80% av HRM och känner den höga intensiteten; de som är nybörjare kommer att förbättra sitt fysiska tillstånd utan risker.
Energy är annorlunda tack vare sin blandningav roliga och interaktiva övningar, integrerad gamification och användning av teknik för att omvandla träningen till ett spel.

STRONG

STRONG är en högintensiv, uppslukande styrketräning, där vi ser en ackumulerad muskel spänning för att uppnå bästa estetiska resultat. Perfekt för dem som vill förbättra sin fysik och se bättre muskel definition utan att behöva spendera timmar i vikt rummet.
- Muskelvinst
- Teknikförbättring
- Helkroppsträning
- Muskeltoning
PRAMA STRONG arbetar i serie för att erbjuda högkvalitativ muskelträning över alla huvudmuskelgrupper i varje session. Tack vare denna metod når användaren muskeltrötthet och erhåller därför maximala fördelar på kortast möjliga tid.
Varje användare arbetar med individuell utrustning, så det är enkelt att anpassa övningarna till alla träningsnivåer. PRAMA STRONG erbjuder en intensiv styrketräning med
liteutrustning och inga maskiner.

ATHLETIC

Athletic är en högpresterande träning, utformad för att förbättra kraft, snabbhet, smidighet, och funktionella rörelser. Deltagarna erbjuds den perfekta träningen som ökar styrkan och maximerar atletiska förmågor.
- Komplexa styrkeövningar
- Samordning & hastighet
- Plyometrisktarbete
- Fysisk prestation
ATHLETIC syftar till att förbättra prestanda i en funktionell miljö, med hjälp av dynamiska och explosiva rörelser och högintensiva styrkeövningar. Det är en
träning som erbjuder fördelar som förbättrad styrka och kardiovaskulära kapaciteter samtidigt som användarna strävar efter att ge sitt allt. ATHLETIC är det perfekta programmet för dig som vill ge allt i varje träningspass och har tidigare träningserfarenhet. Med kombinerade rörelser och varierande sessioner, kommer ATHLETIC förbättra sin prestation på bara några sessioner.

ACTIVE

Designad för människor som är vana vid en mer stillasittande livsstil och som vill njuta av fysisk aktivitet precis som alla andra. PRAMA ACTIVE förstärker sociala relationer samtidigt som det bidrar till att upprätthålla en hälsosam livsstil. Här har du övningar och musik med fokus på rörlighet och härlig stämning. PRAMA ACTIVE, med sina övningar som anpassar sig till de olika fysiska förhållandena hos deltagaren, är det perfekta valet för nykomlingar och ett bra alternativ för dem som inte har tränat på länge för att hjälpa till att återgå till fysisk aktivitet.

FLOW

Här har du ett Prama-pass med iinspiration från Pilates, Core och Yoga. En otroligt härlig möjlighet att känna på dessa nyttiga träningsformer men ändå uppleva alla fördelar med Prama och dess stämningshöjande inramning med ljus och ljus. Medtag handduk!

KIDS

PRAMA KIDS är träning förklädd till kul! Med ett träningsupplägg som fokuserar på glädje och motion så är PRAMA KIDS unikt i branschen där man kombinerar det bästa av lek och rörelse. Prama KIDS är inriktade på att stimulera utvecklingen av motorik, förbättra kvaliteter som smidighet, koordination och kroppskännedom och individuella övningar för barn som utvecklar fysisk kapacitet. Här erbjuder salen unika möjligheter med interaktiva stationer, spännande ljussättning och härlig och peppande musik. Prama KIDS måste upplevas.

REGISTRERA DIG HÄR

För att komma igång behöver du skapa en profil och registrera ditt pulsband på pramacloud.com. När du gjort detta ska du alltid ha på dig pulsbandet när du går på klasserna. Systemet vet då att du är närvarande och talar om var du ska stå och du kan följa dina framsteg och fira dina framgångar via din profil.

  1. Registrera dig Börja med att registrera dig som ny användare: http://pramacloud.com Efter att du fyllt i namn, e-post och ett lösenord ska du skapa en PIN-kod (4 siffror) och fylla i dina uppgifter om längd, vikt och ålder. (Stad och ort är inte nödvändigt) Därefter kommer du in på din sida. TIPS! Använd ett enkelt och kort "Nickname"
  2. Koppla ditt pulsband Klicka på menyn högst upp till höger. Välj ”Profile” och sedan ”Your gyms” (längst ner i menyn). Välj därefter ”Edit” och ”New heart rate” - här skriver du in sifferkoden som står på baksidan av pulsmätaren. Avsluta med att klicka på ”Save”. OBS! Glöm inte att ta bort plasten i batteriluckan på pulsbandet. 
  3. Klart för att köra Väl inne på PRAMACLOUD kan du bekanta dig med övningar, lägga till PRAMA-kompisar och mycket mer. Här laddar du också upp din profilbild som vi tycker du ska göra, det höjer upplevelsen ytterligare under passet. Första gången du tränar behöver du logga in på datorn i PRAMA-salen, instruktören hjälper dig med det.

Börja träna!

Boka din första klass precis som vanligt via appen Åhus Träningscenter, kom ihåg att alltid sätta på dig pulsbandet innan du går in i salen. Observera att du måste knäppa loss ena sidan av pulsmätaren från bandet för att batteriet inte ska ta slut mellan dina träningspass.

Följ gärna sidan PRAMA Åhus på facebook! https://www.facebook.com/pramaahus