Anneli

VAD FICK DIG ATT BÖRJA INSTRUERA?

- Jag ville nå ut till andra och visa hur roligt det är att träna. Jag ville ge dom en stund där de bara kan släppa allt och köra loss. 

VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA INSTRUKTÖR?

- Att se hur de tränande kommer hit och bara kan släppa allt som tynger och bara ge järnet. När de sedan går hem svettiga, trötta och med ett leende på läpparna. Då har vi lyckats! 

HUR LÄNGE HAR DU VARIT INSTRUKTÖR OCH VILKA PASS INSTRUERAR DU I?

- Jag tog min första licens 2000 (BodyPump). 

Jag instruerar i BodyPump, Prama Energy och CORE. 

KAN DU GE EN KORT BESKRIVNING PÅ DINA PASS OCH VARFÖR MAN SKALL TESTA DEM?

- Vi har roligt - och så får vi härlig träning på köpet!  Vi pushar varandra till att lyckas hela vägen fram. 

NÅGON ANNAN HOBBY?

- Oj, så svårt. Teckna/måla, matlagning, korsord och en liten joggingtur då och då. 

VAD HAR TRÄNINGEN GJORT FÖR DIN HÄLSA?

- Den har gjort mig starkare, både fysiskt och psykiskt. Inget hjälper så bra mot stress/oro som ett träningspass eller att springa en runda. 

TILL SIST; VAD SER DU FRAM EMOT I HÖST? 

- Åh - så mycket! Att vi fortfarande kan få lov att umgås med varandra och att världen runtomkring börja stabilisera sig lite. Vi behöver nog alla lite lugn och ro nu. Och såklart många härliga träningspass! 


Ola

VAD FICK DIG ATT BÖRJA INSTRUERA?
Till en början mitt intresse för att lära ut och motivera andra, samt min nyfikenhet på träning och träningslära. Men även mitt brinnande musikintresse.


VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA INSTRUKTÖR?
Att få inspirera, motivera och utveckla deltagarnas träning och hälsa. Finns inget bättre än att få deltagarna att vara nöjda med sig själva och sin insats.


HUR LÄNGE HAR DU VARIT INSTRUKTÖR OCH VILKA PASS INSTRUERAR DU I? Jobbat med att lägga upp träningspass, framförallt spinning, sedan 90-talet. Jag har bakgrund som lärare i idrott och hälsa. Blev instruktör ”på riktigt” 2007. Utbildad bla i pulsträning, watt-träning, spinning, Indoor Walking, cirkelträning och Prama. I höst är jag ansvarig för spinning zon 3 ½ och Prama – strong.


KAN DU GE EN KORT BESKRIVNING PÅ DINA PASS OCH VARFÖR MAN SKALL TESTA DEM?
Utvecklande träningspass med motiverande, tydliga instruktioner och medryckande, energifylld musik.  Träning som passar alla utifrån den nivå man befinner sig på, både spinningen och Prama.


NÅGON ANNAN HOBBY?
Träning, både min egen och instruktörsuppdraget, tar den mesta tiden. Men mellan passen finns det tid för hund, musik, konst, fotboll (Arsenal och Djurgården) och litteratur.


VAD HAR TRÄNINGEN GJORT FÖR DIN HÄLSA?
Jag mår bra både fysiskt och psykiskt. Det är ett känt faktum att träning inte bara förbättrar din fysik utan även reducerar stress i vardagen. Vad många inte vet är ju också att träning bromsar hjärnans åldrande. Så jag känner mig frisk och stark, både kroppsligt och mentalt.


TILL SIST; VAD SER DU FRAM EMOT I HÖST? Som instruktör ser jag fram emot en härlig träningstermin med nya pass och nytt system i spinningsalen. I min egen träning ser jag fram emot att få mer variation med spinning, löpning, styrketräning och lite pilates.

 


Rosie

VAD FICK MIG ATT BÖRJA INSTRUERA?

Det var mitt brinnande intresse för träning i kombination med mitt yrke som lärare.

BÄSTA MED ATT VARA INSTRUKTÖR?

Kontakten med alla härliga deltagare. Att få pusha, peppa och inspirera en gäng förväntansfulla deltagare i varierande ålder genom ett medryckande svettigt träningspass.

HUR LÄNGE HAR JAG VARIT INSTRUKTÖR?

Jag har varit instruktör i över 30 år. Haft klasser i step, styrka, aerobics,  Indoor Walking, Zumba och Funky Kidz. Men något jag alltid instruerat i och fortfarande gör, är spinning. Har just nu zon 3 ½ och zon 3.

KORT BESKRIVNING PÅ MINA PASS OCH VARFÖR MAN SKA GÅ PÅ DEM.

Till mina pass är alla välkomna, både rena nybörjare på spinning eller vana cyklister. Jag hjälper dig gärna och visar hur du ska göra. Vill du köra med vår app Intellegent Cycling och pressa dig med ftp(watt) eller enbart på känsla är upp till dig som deltagare, jag instruerar så att alla kan maxa känslan.

Glädje, svett och härliga utmaningar till medryckande musik!

NÅGON ANNAN HOBBY?

Träningen är en av mina största hobbies, men förutom den rider jag, promenerar med vår hund, lyssnar på ljudböcker och ”pular” lite i trädgården.

VAD HAR TRÄNINGEN GJORT FÖR MIN HÄLSA?

Träningen gör att jag orkar mer och mår bra! Mina träningskvällar är heliga och jag längtar efter mina spinningpass. Jag har två höftproteser, är avrådd från att springa, men att cykla fungerar perfekt.

VAD SER JAG FRAM EMOT I HÖST?

Jag ser fram emot att fortsätta med mina spinningpass, men också att få bli en av deltagarna i pt-gruppen Strong Woman. För mig blir det en spännande utmaning att få komma igång med styrketräningen igen. En saknad pusselbit i min träning för att må så bra som möjligt!


Charlotte

VAD FICK MIG ATT BÖRJA INSTRUERA? 

Jag har tränat i många år på ÅTC, många olika typer av träningspass. Jag tycker det är roligt att träna och jag mår väldigt bra av min träning. Tanken på att bli instruktör slog mig för något år sedan, men tog inte steget då. Frågan jag nu har fått, om jag är intresserad av att börja instruera pass, gjorde mig glad och nu vill jag verkligen testa på det. Jag kan inte missa denna chansen.

BÄSTA MED ATT VARA INSTRUKTÖR?

Jag ska börja instruera i höst (september) och jag ser framemot att få peppa och pusha medlemmarna så att de får känna glädje och motivation inför och under passen, jag vill ge bra musik och övningar som passar alla.

KORT BESKRIVNING PÅ MINA PASS OCH VARFÖR MAN SKA GÅ PÅ DEM.

Jag kommer att instruera i Cross- och Cirkelpass som är för hela kroppen, passen har högt tempo, både kondition- och styrkeövningar. Jag ska även instruera Core, som är träning för mage-, bål- och ryggstabilitet.

NÅGON ANNAN HOBBY?

Ett annat stort intresse jag har är inom kost och hälsa. Jag tycker om att baka och laga mat som är näringsrik. 

VAD HAR TRÄNINGEN GJORT FÖR MIN HÄLSA?

Min träning gör mig pigg, glad och stark. Jag mår väldigt bra av min träning. Den ingår i min livsstil.

VAD SER JAG FRAM EMOT I HÖST?

 I höst ser jag framemot de utmaningar jag har fått och jag ska göra allt jag kan för att utvecklas och lyckas.


Siv

Jag hade ingen önskan om att bli instruktör alls. Hade precis börjat träna och insåg att jag hade lätt för koreografi, tyckte det var roligt med kluriga stegkombinationer tillsammans med musik. Hela mitt liv har jag ägnat åt musik, så det föll sig naturligt. En dag blev jag tillfrågad om jag ville börja som instruktör…25 år senare är jag fortfarande här

Kicken jag får är det bästa med att vara instruktör!! Att se när deltagarna får till kombinationerna, hitta det magiska flowet, att klockan inte existerar och att musiken lyfter alla till oanade höjder. Magiskt!!!

Jag har varit instruktör i 25 år nu, och instruerat i det mesta. Aerobics, step up, afro, latino, afro…you name it 

Har absolut ingen aning om vad träningen gjort för min hälsa!! Har tränat så länge att jag antagligen inte kan sluta. I höst ska jag bara fortsätta att dansa och ha kul.!!


Stephany

VAD FICK DIG ATT BÖRJA INSTRUERA?
Jag har allt tyckt om att träna och röra på mig. Ibland har jag tyckt att det har varit jobbig eftersom jag inte vetat vad jag ska göra när jag väl är på gymmet. Gick själv på pass och tycket att det var super roligt. Jag älskar att träna och vill kunna få med mig så många som möjligt.

VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA INSTRUKTÖR?
Det bästa med att vara instruktör är att se glädjen under ett pass. Att kunna komma in i ett rum, känna energin och peppa alla som är där. Det bäst är att få se hur alla utvecklas.

HUR LÄNGE HAR DU VARIT INSTRUKTÖR OCH VILKA PASS INSTRUERAR DU I?
Jag började instruera detta året, instruerar i Zamba och skivstång.

KAN DU GE EN KORT BESKRIVNING PÅ DINA PASS OCH VARFÖR MAN SKALL TESTA DEM?
Tycker du om att dansa, röra dig till musiken, släppa loss ett tag. Då rekommendera jag att testa dansa zamba Fort Gjort!
Vill du styrketräna hela kroppen men har inte tid? Då tycker jag att du ska test skivstång Fort Gjort. Där går vi igenom hela kroppen med skivstång, lösa vikter och peppande musik på bara 25 min.

NÅGON ANNAN HOBBY?
Min största hobby är och har alltid varit att dansa. Har dansat sen jag var liten, gått dans utbildning och tänker fortsätta dansa till benen trillar av.

VAD HAR TRÄNINGEN GJORT FÖR DIN HÄLSA?
Träningen har hjälpt mig både med min fysiska och psykiska hälsa. Har fått mer energi och kroppen känns lättare.

TILL SIST; VAD SER DU FRAM EMOT I HÖST
Det jag ser mest fram emot är att få träffa all underbara människor som älskar träning. Att kunna inspirera och hjälpa så många som möjligt. 

 


Mikael

VAD FICK DIG ATT BÖRJA INSTRUERA?

Jag hade lämnat innebandyn bakom mig och kände att jag behövde hitta något som kunde ge mig regelbundenheten så som innebandyträningarna gett mig men även lite känsla av tillhörighet. Därför valde jag Åhus Träningscenter och blev lockad att testa Bodypump. Fastnade direkt för träningsformen och ganska snabbt såg dåvarande instruktörerna att det fanns något i mig. Blev tillfrågad (grymt överraskad och smickrad) och tog mig genom grundutbildningen av Lesmills Bodypump. Har aldrig gillat att stå i front så detta var verkligen ett steg utanför komfort-zonen men jag ångrar inte en sekund.

VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA INSTRUKTÖR?

Det bästa med att vara instruktör är att få vara en del av andra människors utveckling och känna energin de sprider när de mår som bäst eller tar i som hårdast. Det är något magiskt att se barriärer sprängas och hinder övervinnas. Alla kan så mycket mer än de tror, de behöver bara någon som tror på dem.

HUR LÄNGE HAR DU VARIT INSTRUKTÖR OCH VILKA PASS INSTRUERAR DU I?

Jag är inne på mitt tolfte år som instruktör och idag kör jag bland annat Bodypump och Strong. Händer att jag hoppar in och kör lite spinning, funktionell träning eller löpgrupper.

KAN DU GE EN KORT BESKRIVNING PÅ DINA PASS OCH VARFÖR MAN SKALL TESTA DEM?

Bodypump är ett renodlat styrkeuthållighetspass, det innebär att man istället för tunga vikter gör många repetitioner vilket skapar långa och uthålliga muskler. Bästa med Bodypump är hur musiken och övningarna hänger ihop och hur det tar i musklerna utan att man visste om det. Man känner sig stark inifrån och ut.

Prama STRONG är styrkepass med kroppsvikt, lösa vikter eller stationer inne i Prama-salen. Nästan precis tvärtemot Bodypump. Har kan man ta i tungt och bli peppad att våga göra övningarna mer effektiva.

NÅGON ANNAN HOBBY?

Hobby och hobby, jag älskar mitt jobb och att vara hemma men det är få saker som slår att få springa ett lopp med nummerlapp på bröstet och ta sig över mållinjen. Gemenskapen i en så individuell sport som löpning är, är fantastiskt. Dessutom får man se platser och natur man lätt missar annars.

VAD HAR TRÄNINGEN GJORT FÖR DIN HÄLSA?

Redan som liten hade jag astma och var alltid mager och klen så träningen har gett mig, förutom gemenskap och många roliga minnen, en kropp som orkar med vardagen. Skulle kunna dra ner på kakor och gott men det är så himla gott med en nybakad dammsugare eller en morotskaka.

TILL SIST; VAD SER DU FRAM EMOT I HÖST?

Har planer på att springa lite fler lopp i höst men är inte riktigt i fas träningsmässigt. Kanske bara ta ett lopp och njuta?


Lennart

Anledningen till att jag började med motionsgympa var att jag slutade med fotbollen och ville fortsätta med fysisk träning. Efter en tid fick jag en förfrågan om att instruera och det ville jag.

Det bästa med att vara instruktör är att se hur den grupp man har framför sig arbetar och sliter för att må bra med de övningar som vi visar dem och den glädje de visar.

Jag har varit instruktör i över 30 år i manlig motion. I våra pass varierar vi med många olika övningar; styrka, cirkelträning, kondition och gummminbandsträning, allt för att passa så många som möjligt.

Träningen har gjort attt jag känner mig stark, att mina leder fungerar, att jag har en bra kondition och att jag faktiskt tycker det är roligt att träna.

Jag ser fram emot att få insturera med samma glada gäng i höst.


Patricia

VAD FICK DIG ATT BÖRJA INSTRUERA?

Jag gick en ”kom-i-form”- kurs på Wasa Hälsostudio, efter det fortsatte jag att träna mycket. Då fick jag frågan av ägaren om jag ville bli spinninginstruktör.

Nyfikenheten och viljan att lära mig nya saker, gjorde att jag tackade JA, jag ville helt enkelt se om jag klarade av det.

Så 1998 gick jag min första spinningutbildning för Gisli Simonarson en fullständigt galen islänning som lärde mig att man kan faktiskt cykla tills man kräks, hahaha.

Därefter började jag som spinninginstruktör, sjukt nervös men lycklig!

VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA INSTRUKTÖR?

Att få inspirera och hjälpa andra att må bättre och må bra i kropp och knopp!

Att se stoltheten och glädjen i ögonen på den som lyckats uppnå ett mål, att hjälpa den som kämpar med sin hälsa.

Att se förändringen hos deltagarna över tid, gladare, starkare, smidigare.

Att möta alla glada ansikten på gymmet varje dag!

HUR LÄNGE HAR DU VARIT INSTRUKTÖR OCH VILKA PASS INSTRUERAR DU I?

Jag började som spinninginstruktör 2000.

Gick LesMills RPM (spinning) utbildning 2004 (instruerade 2005-2017).

Gick LesMills Bodypump utbildning 2005 (instruerade 2005-2021).

Utbildade mig till Personlig Tränare hos The Academy 2018.

Gick Fortgjorts inspiratörsutbildning tillsammans med flera av ÅTCs duktiga instruktörer 2018.

Började på Ann Svärdfelt yogalärlingsutbildning hösten 2020, är klar med steg 1 och är mitt i steg 2 (finns även steg 3).

Idag instruerar jag i Fortgjort Funktionell träning, AshtangaYoga 1 och 2 samt Yinyoga.

KAN DU GE EN KORT BESKRIVNING PÅ DINA PASS OCH VARFÖR MAN SKALL TESTA DEM?

Funktionell träning – Här jobbar vi med hela kroppen. Enkla övningar där du utmanas i balans, styrka rörlighet o kondition. Kort pass (25min) du lär dig kroppskontroll.

Ashtanga Yoga –Rehabiliterande och stärkande yoga där vi gör rörelser enligt ett förutbestämt mönster/flöde, alltid i samma ordning. Du uppnår kroppskontroll, styrka, smidighet och lär känna dig själv. I yogan är alltid det djupa andetaget viktigast, ställningen/positionen är underordnad. I yogan stärker du både kropp och knopp! Ashtanga 1 är ett kortare pass och Ashtanga 2 är längre.

Yinyoga – Vilsam yoga, sittande eller liggande ställningar som är djupt rehabiliterande. Du guidas på ett lugnt sätt så att din kropp kan slappna av på djupet. Vi använder filtar och block för att sitta/ligga bekvämt. Som alltid i yoga är andetaget viktigare än ställningen. Genom yinyogan uppnår du en mer följsam bindväv och en smidigare kropp!


NÅGON ANNAN HOBBY?

Älskar att köra slalom. Är bra på att snickra.

Har På spåret som favorit TV-program.

VAD HAR TRÄNINGEN GJORT FÖR DIN HÄLSA?

Den har tagit mig dit jag är i dag, styrkemässigt och mentalt.

”Du får den kroppen du skapar”.

Utan träningen hade jag definitivt varit en soffpotatis med ont i kropp o knopp.

TILL SIST; VAD SER DU FRAM EMOT I HÖST? 

Att möta många tränande på ÅTC. Ta en kaffe tillsammans i receptionen efter träning!

Att möta Petri Räisänen (internationellt erkänd yoglalärare) på ÅTC! Hoppas verkligen att många tar tillfället i akt att yoga med honom.

Få yogan att växa på ÅTC och i Åhus.

Att vi tillsammans skapar hälsa och välmående varje dag!


Lotta Olsson

VAD FICK DIG ATT BÖRJA INSTRUERA? Jag har alltid tyckt om att träna och träna ihop med andra. Så när tillfället kom tvekade jag inte. Tycker att det är enormt roligt att peppa alla glada deltagare

VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA INSTRUKTÖR? Att träffa alla glada o tränningsvilliga medlemmar.

HUR LÄNGE HAR DU VARIT INSTRUKTÖR OCH VILKA PASS INSTRUERAR DU I? i 4,5 år och spinning.

KAN DU GE EN KORT BESKRIVNING PÅ DINA PASS OCH VARFÖR MAN SKALL TESTA DEM? Just nu instruerar jag sprint. Sprint är kort men intensivt  spinningpass för alla. Man lägger sig på den nivån man själv vill, men tanken är att man ska köra hårt på intervallerna som varar mellan 20 sek – 2 min. Tidigare har jag även instruerat zon3-pass och 2-timmarspass.

NÅGON ANNAN HOBBY? Resa runt med vår husbil och att sticka

VAD HAR TRÄNINGEN GJORT FÖR DIN HÄLSA? Jag har alltid tränat något, träningen får mig att må bra.

TILL SIST; VAD SER DU FRAM EMOT I HÖST? Det nya spinningssystemet Intelligent cykling


Magnus

VAD FICK DIG ATT BÖRJA INSTRUERA? Jag tyckte det var roligt med spinning och är alltid öppen för nya utmaningar

VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA INSTRUKTÖR? När man får positiv feedback från deltagarna

HUR LÄNGE HAR DU VARIT INSTRUKTÖR OCH VILKA PASS INSTRUERAR DU I? Ca 10år, Spinning Zon3 

KAN DU GE EN KORT BESKRIVNING PÅ DINA PASS OCH VARFÖR MAN SKALL TESTA DEM? Om man gillar lite hårdare musik och inte så mycket snack, försöker få musiken att peppa deltagarna. 

NÅGON ANNAN HOBBY? Renovering och belysning med allt vad det innebär

VAD HAR TRÄNINGEN GJORT FÖR DIN HÄLSA? Starka ben 

TILL SIST; VAD SER DU FRAM EMOT I HÖST?  Hoppas nya Intelligent Cykling kommer lyfta spinningen ytterligen en nivå. Malin K

VAD FICK DIG ATT BÖRJA INSTRUERA?
Jag blev sugen på att bli instruktör efter att jag började träna på ÅTC. Alla var så glada, peppande o stöttande. De inspirerade verkligen till träning o jag började drömma om att vara en i gänget. Så tacksam o glad över att jag fick den chansen!
VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA INSTRUKTÖR?
Deltagarna alla dagar i veckan. Det är underbart att se hur alla kämpar o utvecklas. Trevliga, goa o glada är de också. 
HUR LÄNGE HAR DU VARIT INSTRUKTÖR OCH VILKA PASS INSTRUERAR DU I?
Oj, bra fråga. Minns inte exakt, men tror det kan närma sig 10 år.
KAN DU GE EN KORT BESKRIVNING PÅ DINA PASS OCH VARFÖR MAN SKALL TESTA DEM?
Jag har tre olika pass. Spinning: kort pass på 30 min zone 3. Ett kul pass för att få upp puls o jobba på att bibehålla kondisen. Prama Flow: ett cirkelpass i cool sal med fokus på core o rörlighet. FG Harmoni avspänning: ett yogaliknande pass där fokus är på att landa i stunden och rörlighet/stretching. 
NÅGON ANNAN HOBBY?
Jag rider 1 gång i veckan sedan några år tillbaka. Fullkomlig älskar det! Så glad att jag plockade upp det igen. 
VAD HAR TRÄNINGEN GJORT FÖR DIN HÄLSA?
Jag mår bra när jag tränar regelbundet. Humöret blir bättre och kroppen håller för alla tokigheter jag hittar på.
TILL SIST; VAD SER DU FRAM EMOT I HÖST?
Jag ser fram emot att få träffa deltagarna igen, att rutinerna fungerar igen och att det blir svalt nog för att mysa i soffan med min man.


Ulrica

VAD FICK DIG ATT BÖRJA INSTRUERA?
Känslan av att hjälpa och pusha andra, samtidigt som det är kul att träna tillsammans i grupp.
VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA INSTRUKTÖR?
Se andra bli trötta nöjda och kanske klara något dom inte vågat eller trott varit möjligt. Att se andra våga utmana sig och ge det lilla extra.
HUR LÄNGE HAR DU VARIT INSTRUKTÖR OCH VILKA PASS INSTRUERAR DU I?
Jag har varit instruktör i 5 år, just nu kör jag spinning
KAN DU GE EN KORT BESKRIVNING PÅ DINA PASS OCH VARFÖR MAN SKALL TESTA DEM?
Jag håller i spinning vilket är ett perfekt konditions pass för alla nivåer. Oavsett om du är nybörjare eller van tränande. Ont i kroppen, problem med knä eller leder, de flesta kan vara med. 
NÅGON ANNAN HOBBY?
Promenader, styrketräning
VAD HAR TRÄNINGEN GJORT FÖR DIN HÄLSA?
Hälsosamma värden , sover bättre, bättre immunförsvar och en gladare människa 
TILL SIST; VAD SER DU FRAM EMOT I HÖST?
 Att få komma tillbaka som instruktör och träffa alla härliga medlemmar igen


Mats

VAD FICK DIG ATT BÖRJA INSTRUERA? Det var slumpen som gjorde att jag började saknades en instruktör så jag hoppade in mest på skoj sen blev jag kvar. 

VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA INSTRUKTÖR? Att se hur deltagarna utveklas och se hur deras träning ger resultat. 

HUR LÄNGE HAR DU VARIT INSTRUKTÖR OCH VILKA PASS INSTRUERAR DU I? Kommer inte i håg. Är instruktör i Spinning, Prama Atheltic, Prama Energy, Fortgjort Dansa Zamba och Fortgjort Mage Rygg   

KAN DU GE EN KORT BESKRIVNING PÅ DINA PASS OCH VARFÖR MAN SKALL TESTA DEM? Spinning Zon 3 är ett lagom pass för att bygga upp sin kondition perfekt för den morgonpigga som vill var klar med träningen innan jobbet fredagar kl 07:00. Spinning Sprint ett härligt roligt spinning pass där man har möjlighet att själv påverka hur mycket man vill ta ut sig finns inga begränsningar bara möjlgheter. FortGjort Dansa Zamba är ett danspass på 25 minuter där vi inte focuserar på att göra allt perfekt utan mer på att ha roligt. FortGjort Mage Rygg ett pass där vi focuserar på stabilitet i magen och rygg vilket vi har nytta av i all annan träning. Ett pass där man märker skillnad i rörlighet redan efter ett par gånger. Prama Energy är ett cirkelträningspass där deltagarna jobbar två och två på åtta stationer i en härlig miljö med massa ljus och bra musik. Prama Atheltic det är samma concept som energy men här höjer vi pulsen och tempot en nivå ett pass där man är trött efter men lämnar Prama rummet med ett härligt leende.

NÅGON ANNAN HOBBY? Är Frivillig Sjöräddare på Sjöräddningsstationen i Åhus 

VAD HAR TRÄNINGEN GJORT FÖR DIN HÄLSA? Att jag mår bättre känner mig piggare.   

TILL SIST; VAD SER DU FRAM EMOT I HÖST? Att få fortsätta inspirera deltagarn på passen och att få komma i gång med Intelligent Cykling i spinninglokalen 


Anna

VAD FICK DIG ATT BÖRJA INSTRUERA? Jag började praktisera ashtangayogan för Ann Svärdfelt och gick först hennes yinyoga utbildning 2019 och började sen lärlingsutbildning i Ashtangayoa för Ann Svärdfelt 2020. Det var då som jag började instruera, så jag är väldigt ny på den fronten.

VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA INSTRUKTÖR? Att få inspirera andra att yoga och se deras glädje och utveckling över tid. Alla glada människor som man får möta HUR LÄNGE HAR DU VARIT INSTRUKTÖR OCH VILKA PASS INSTRUERAR DU I? Jag har jobbat som instruktör till och från sen 2019. Jag håller i Ashtanga 1, ett pass som passar alla.

KAN DU GE EN KORT BESKRIVNING PÅ DINA PASS OCH VARFÖR MAN SKALL TESTA DEM? Vi börjar alltid med solhälsningar och går sen över till stående ställningar och nedvarvning, i ashtangayogan gör man alltid alla ställningar/rörelser i en bestämd ordning tillsammans med andningen i ett lugnt tempo. Ashtangayoga 1 passar alla, du behöver inte vara vig eller stark för att yoga, däremot så bygger du upp både muskler och smidighet när du tränar yoga, det är en rehabiliterande träning för både kropp och knopp.

NÅGON ANNAN HOBBY? Nej de är träning framförallt yogan som är mitt intresse och självklart att umgås med familj och vänner.

VAD HAR TRÄNINGEN GJORT FÖR DIN HÄLSA? Träningen gör väldigt mycket för mig, jag känner det både i kropp och huvudet. Jag mår bra av att träna, blir lugn och glad.

TILL SIST; VAD SER DU FRAM EMOT I HÖST? Att komma igång att hålla yogapass och att bli ledd av andra inspirerande instruktörer på ÅTC och självklart att få träffa alla glada deltagare på ÅTC.


Lina

VAD FICK DIG ATT BÖRJA INSTRUERA? Träning har alltid varit ett stort intresse i mitt liv så att få glädjen att stå och instruera i olika pass är otroligt inspirerande och framförallt se glädjen och kämparglöden hos deltagarna.

VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA INSTRUKTÖR? Det bästa med att vara instruktör är nog att man får så otroligt mycket tillbaka från deltagarna och som ger mig energi.

UR LÄNGE HAR DU VARIT INSTRUKTÖR OCH VILKA PASS INSTRUERAR DU I? Jag har varit instruktör i ca 3 års tid och jag håller i HIT och fortgjort Multiträning.

KAN DU GE EN KORT BESKRIVNING PÅ DINA PASS OCH VARFÖR MAN SKALL TESTA DEM? HIT är ett otroligt fartfyllt pass där man utmanar kroppen med mycket puls kombinerat med styrka till peppande musik och en ordentlig svettfest utlovas. Fortgjort multiträning är ett 25 minuters pass där vi jobbar både med kondition och styrka.

NÅGON ANNAN HOBBY?På fritiden älskar jag att vara ute i naturen och springa men framförallt långa härliga promenader med min hund nere vid havet där jag samlar ny energi.

VAD HAR TRÄNINGEN GJORT FÖR DIN HÄLSA? Träning för mig är nog en av de viktigaste sakerna i mitt liv, älskar känslan av att ta ut mig ordentligt och känna mig stark men samtidigt långa härliga promenader/löprundor ute i det fria. Bästa medicinen om ni frågar mig

TILL SIST; VAD SER DU FRAM EMOT I HÖST? Ser fram emot en fortsättning att instruera mina pass och se kunderna utvecklas och må bra och få bättre hälsa.