Yoga på Åhus Träningscenter

Välkommen in i Yogans underbara värld.

September 2020 öppnade vi upp vår nya Yogasal och i samband med det utökade vi vårt redan stora utbud med ännu fler olika yogapass.

Här nedan hittar du korta beskrivningar på passen:

Ashtanga

En ledd klass där vi gör ställningar i ett lugnt tempo. Fokus ligger på andning och medveten närvaro (Mindfulness). Vi inleder med solhälsningar därefter några stående ställningar och slutligen nedvarvning. Passar alla. (När vi har längre pass kommer vi dela in Ashtanga i Ashtanga 1 och 2, samt halv och hel serie.)

Mysore Ashtanga

Här tränar du i eget tempo på samma ställningar som i den ledda klassen. Till slut lär du dig ordningen på ställningarna och blir då din egen. Vi kan kalla denna klass för tränar yoga. Individuell träning i grupp. Du behöver inte kunna någonting för att vara med. Ledaren guidar dig och du tränar på sekvenser i ditt tempo. Passar alla.

Yinyoga

Vi stannar en längre stund i olika ställningar. Du får en möjlighet att koppla av och samtidigt jobba med djupa andetag och stretch. Bindväven blir mera följsam. Spänningar släpper

Rehab yoga

Har du en skada som du behöver rehabilitera och är du ny i yogan, då passar detta pass dig. Vi jobbar lugnt igenom kroppen och har andningen i fokus.

Yoga (Hatha)

Mjuka fysiska rörelser i ett jämt flöde kombineras med andningsövning för att uppnå ett hållbart fysiskt och psykiskt välbefinnande.

Fördelar med yoga (Hatha)

 • Starkare och mer flexibel kropp
 • Mindre spänningar • Mental klarhet och ökad fokus
 • Kraft och inspiration
 • Bättre sömn
 • Bättre koncentration
 • Bättre balans

Mjuk yoga

 • Stillar kropp och sinne
 • Enkelt att utföra, passar alla
 • Mycket avslappnande
 • Minskar stress och oro
 • Bidrar till en större medveten närvaro
 • Ökar rörligheten i leder
 • Skapar ett inre lugn
 • Ökar flöde av energi och livskraft
 • anpassa positionerna efter dina egna förutsättningar. När du har långvarig stelhet och smärtproblematik i kroppen, känner dig trött, överstimulerad, har humörsvängningar, mycket tankar som snurrar, känner ett behov av att fylla på med energi och/eller har för mycket energi.

FortGjort Harmoni Kraft

(fd. Yoga Kraft) på traditionella och något mer fysiskt krävande yogainspirerade övningar. Vi arbetar i olika positioner och stannar i varje position för utmana kroppen. Alla övningar sker i lugnt tempo och vi strävar efter att skapa en avkopplande känsla.

FortGjort Harmoni Avspänning

(fd. Yoga Avspänning) är en aktivitet där du stannar i positioner en längre stund för att uppnå en avspänning både för musklerna och mentalt. Denna klass är som medicin för kroppens mest anspända muskler och samtidigt ger den utrymme för mental avkoppling. Vi befinner oss liggande eller sittande genom hela klassen och vi har hämtat inspiration av Yin Yoga.

Yogance retreat

yogance – retreat
En inspirationshelg i yoga & rörelse med fokus på dina inre styrkor

Jag har spenderat stora delarna av mitt liv att lära mig att hantera min glöd . Min energi har hjälpt mig i många lägen men också orsakat problem i min balans i livet. Många timmar har spenderats med stress, prestationsångest och en dålig instinkt till mig själv. Genom att resa, samtalsterapi, rörelse, meditation och yoga har livet blivit lättare att handskas med.

Detta retreat bygger på egenvård där fokus ligger på dig och dina styrkor. Genom rörelse, meditation, yoga skapar vi ny energi. Tillsammans med Sigrid Jonasdotter (Lönsboda), Ylva Nord (Göteborg), Cornelia Stjernberg (Kristianstad) och jag själv Cajsa Ohlsson (Åhus) ska vi skapa en rofylld helg med egenvård och kärlek.

Plats: Åhus Träningscenter

Bokning: yoganceretreat@remove-this.gmail.remove-this.com

Helg 1: 11-13 juni

Helg 2: 27-29 augusti

Investering: 2199 kr/helg: - Swisha till 1233 0900 99 (Åhus Träningscenter). Skriv namn + telefonnummer

yogance retreat inkluderar - en middag, två frukostar, en lunch, fika, dynamiska meditationer, yogapass i olika former, meditation, guidning i dagboksskrivande, audioguider (mindfulness) och en samhörighet och kontakt med dig själv och andra. Och goodiebags!

Din plats är bokad när du har betalt in summan till Åhus Träningscenter. 

Platsen kan bokas av senast 7 dagar innan.

Vi börjar på fredagen vid 17.00 med lite uppstart, yoga och middag. Fortsätter under lördagen vid start 07.30 och avslut vid 17.00. Söndagen startas vid 07.30 och avslutar vi vid lunchtid cirka 13.00. Fullständigt schema kommer.

Hälsningar, yogance

 

Självklart  följer  vi alla  rekommendationer  från Folkhälsomyndigheten.

Köp din yogamatta här