Blodtryck

Blodtryck


Vad vet du om blodtryck?

Om ditt blodtryck avviker från det normala är inte medicinering det första alternativet. Blodtrycksmedicinering leder till ett livslångt beroende. Nuförtiden kan läkare råda dig att prova tillskott eller blod-vitaminer i stället.

Läkare brukar rekommendera flera livsstilsförändringar för att se hur kroppen svarar innan de skriver ut receptbelagda läkemedel. Många gånger kan några få förändringar i kosten och en sundare livsstil hjälpa till att ta ner blodtrycket till en normal nivå. Många tror att de inte har något val så de går genom livet utan att testa andra möjligheter som till exempel kosttillskott. Plötsligt har de börjat leva ett liv som är fullt av medicinering som har ohälsosamma biverkningar.

Tänk på din vikt
En utav de viktigaste faktorerna för att behålla ett stabilt blodtryck är att se över sin vikt. Det räcker med ytterst lite överflödig stoppning för att skapa onödig påfrestning för hjärtat som sedan leder till varierande blodtryck. Om du inte har haft tid, råd eller lust att börja träna för att kämpa mot ditt blodtryck så är det dags att börja prioritera. En studie från Amerika visar att så pass mycket som 50 % av alla blodtrycksfall har sin grund i övervikten. Att se över sin kost är minst lika viktigt som att träna. Se till att äta nyttig, hälsosam och varierande kost utan natrium.

Varför ska man undvika Natrium?
Natrium har en tendens att göra blodet tjockare vilket resulterar i att hjärtat får arbeta mycket hårdare. Bearbetade livsmedel innehåller oftast mer Natrium. Blodtrycksvitaminer innehåller kalium och de är framtagna för att minska natriumnivåerna i kroppen.

Tänk på vad du stoppar i dig
Tänk på att äta mer frukt och grönsaker, minst tre frukter per dag. Även vitlök är känt för att kunna öka blodcirkulationen så om du gillar smaken av vitlök är det aldrig fel att använda lite extra. Du kan till och med äta några hela klyftor per dag om du inte har något emot det. Mat som granatäpplen, kakao, mörk choklad och fiskleverolja som du hittar i omega3 är också riktigt bra för dina kostvanor.

Du måste dricka 8-10 glas vatten för att minska risken att bli uttorkad, och ännu mer under sommaren. En liten promenad varje dag kan också göra underverk för blodcirkulationen och stressnivån

Medicinerna Hagtornblad och NattoKinase är blodtrycksmediciner
Hagtornblad innehåller flavonoider och biokemiska ämnen som hjälper blodkärlen att slappna av och fungera smidigare.Nattokinase kommer från sojabönor och har använts i århundraden i Japan för att stödja hjärthälsa. Forskning visar bevis på att båda dessa näringsämnen kan bidra till att stödja ett friskt blodtryck och finns ofta i kvalitativa blodtryckstillskott.

Tag ett näringstillskott som innehåller vitaminer som folsyra, vitamin D, kalium citrat NattoKinase, hagtornblad och Taurin, som är en antioxidant. Tillskott som dessa hjälper till med att bidra till att bistå kroppens naturliga förmåga att upprätthålla ett normalt blodtryck. Genom att undersöka naturliga alternativ så kan du undvika ett liv fullt av medicinering som i sin tur kan leda till biverkningar. Om du redan är på medicinering bör du rådgöra med din läkare innan du tar någon form utav kosttillskott.

Alexander Bergström 100809