7 råd för dig

7 råd för dig


» 1. Dumpa dåligt självförtroende

Ta hand om dig själv, visa för folk i din närvaro att du har egna behov och våga säga nej. Du mår bättre om du lär dig säga stop ibland. Detta gäller både i hemmet och tex på jobbet. Det ska vara gött att leva.

» 2. Ställ upp för dig själv

Se till att inte glömma bort dig själv i vardags stressen. Ta en ledig kväll ibland, be någon annan göra det du brukar göra. Om du är en person som ofta tar förgivet att det är din sak att göra det. Så tror jag nog att du kan utnyttja ett frikort ibland och be någon annan ta disken eller ta hand om barnen. 

» 3. Roa dig en gång per dag

 Hur ofta gör du någonting roligt bara för dig själv? Se till att göra det till en vana. Se på film, köp dig något fint eller boka en Weekend till utlandet.
Ta för dig!

» 4. Självrespekt

Se inte ner på folk omkring dig men låt inte dem se ner på dig heller. Det blir lättare för dig att göra någonting roligt om du vet inom dig att alla andra också gör det. Behandla personerna i din omgivning med respekt så ska du se att respekten kommer till dig också med tiden.

» 5. Ett par timmar om dagen 

Två timmars egentid per dag är något alla borde ha. Alla mår bättre av att du tar minst två timmar varje dag till att slappna av. Kanske ett varmt bad eller yoga? Fysisk avspändhet leder till mental balans och harmoni.

» 6. Överdriv för att nå balans 

Du kanske tycker att det är själviskt att genast börja ta hand om dig själv med egna nöjen och egentid? Tyck inte det, överdriv gärna i början. Ge dig själv mer än vad du tror att du förtjänar. Tillslut når du en jämn balans.

» 7. Negativa ord 

Om du slutar använda ord som, jag måste eller tänk om, så minskar du pressen på dig själv. Ord som dem får dig att känna stress, oro och misslyckande. Målet är att du ska leva som en glad person. Tänk mindre på negativa ting försök istället att nå dina mål.

Alexander Bergström